Kuinka massiiviset selvitystilat saivat Bitcoinin putoamaan 16% 24 tunnissa

Bitcoin laski niinkin alhaiseksi kuin 16 334 dollariin suurissa pörsseissä, kun kaskadiset selvitystilat aiheuttivat valtavaa volatiliteettia.

Bitcoinin (BTC) hinta laski huimasti 16% 16334 dollariin 26. marraskuuta, kun se saavutti huippunsa edellisenä päivänä 19 484 dollarissa. Tiedot viittaavat siihen, että kaskadiset selvitystilat olivat massiivisen korjauksen liikkeellepaneva voima.

Ennen vetäytymistä Bitcoin-futuurimarkkinoiden avoin kiinnostus nousi uudelle ennätyskorkeudelle. Johdannaismarkkinat olivat myös ylikuumentuneet ostajien kanssa, mikä sai markkinat heilumaan toiselle puolelle.

Kahden tekijän yhdistelmä laukaisi nopean BTC-hinnan pudotuksen futuurikaupan nousun rinnalla.

Yli miljardin dollarin arvoiset futuurisopimukset purettiin, samanlainen kuin 12. maaliskuuta tapahtunut kaatuminen. Esimerkiksi Chicagon kauppatavaran pörssin volyymi oli 1,8 miljardia dollaria – Skewin mukaan kaikkien aikojen korkein.

Mikä laukaisi selvitystilaan?

Kun Bitcoinin hinta alkoi laskea, tulo pörsseihin lisääntyi. Tämä osoittaa, että valaat tai korkean nettovarallisuuden omaavat sijoittajat myivät voimakkaasti suurimmissa pörsseissä, mukaan lukien Coinbase.

CryptoQuantin toimitusjohtaja Ki Young Ju huomautti, että All Exchanges Inflow Mean -indikaattori osoittaa valaiden myyntipaineita.

Aluksi valaiden myynti sai Bitcoinin hinnan laskemaan noin 18 000 dollariin. Mutta koska todennäköisesti oli paljon ylenemättömiä pitkiä sopimuksia, se johti massiiviseen pitkään puristukseen.

Muutaman tunnin sisällä Bitcoin laski niin alhaiseksi kuin 16 334 dollaria ja lähetti maaliskuun kaltaisen kaatumisen. Tiedot viittaavat siihen, että lähes 1,9 miljardin dollarin arvoiset futuurisopimukset purettiin päivänä.

Ketjutetun markkinatietojen analysoivan yrityksen Glassnoden mukaan Binance Futures näki suurimmat selvitystilahuiput 425 miljoonassa dollarissa vain kahdessa tunnissa kello 3 ja 8 UTC.

Korkean rahoitusasteen takia suurelta osin odotettiin suuria hintavaihteluja pienen alkupääoman jälkeen. Markkinat ovat olleet ylivoimaisesti kauan ostaneet BTC: tä marraskuun alusta lähtien, mikä lisäsi jyrkän BTC-korjauksen riskiä.

Mitä nyt tapahtuu?

Suurten pörssien tilauskannat hävitettiin, minkä seurauksena kryptovaluuttamarkkinoilla tapahtui massiivinen lyhytaikainen korjaus.

Bitcoinilla on lähitulevaisuudessa kolme potentiaalista skenaariota. Ensinnäkin se voi toipua suhteellisen nopeasti 18 000 dollariin. Toiseksi se voi edelleen laskea seuraavalle suurelle tukialueelle 13 700 dollarilla. Kolmanneksi se voi vaihdella, jolloin johdannaismarkkinat voivat vakautua.

Mutta metristä on yksi. Glassnode havaitsi, että Bitcoin-valaiden määrä on saavuttanut uuden kaikkien aikojen ennätyksen.

Tämä tarkoittaa, että korkean nettovarallisuuden omaavilla sijoittajilla saattaa vielä olla suuri potentiaalinen myyntipaine. Glassnoden analyytikot sanoivat 25. marraskuuta:

„Bitcoin-valaiden (yksiköiden, joilla on vähintään 1000 BTC: tä) määrä on saavuttanut uuden ATH: n yli 4 vuoden kuluttua. Yhteisö on verkko-osoitteiden joukko, jota sama henkilö / laitos hallitsee. „